Kaat Bollen

Klinisch psychologe, seksuologe, kortdurend oplossingsgericht psychotherapeute i.o.

Lector op het postgraduaat Seksuologische Hulpverlening op de Universitaire Campus Leuven-Limburg (UCCL)

Auteur van “Het schaamhaarboek”, “Het borstenboek”, “Met drie in bed – Tips en tricks van de seksuologe” en “Het boek der lusten”

Ambassadrice van Ladies Night Homeparties. Bedenker van de DailyKaat (een koppelvibrator), DailyKaatesse (vibrerende eitjes op afstandsbediening met een klopfunctie), Lets Talk About Sex (een erotisch spel gericht op communicatie) en What Couples want (een erotisch spel met concrete opdrachten voor partners). Voor meer info: www.kaatskeuze.be.

Kaat is als seksuologe een vast figuur in diverse media. Op regelmatige basis schoolt zij zich bij op vlak van seksuologische hulpverlening, relatie- en sekstherapie en gezinsdynamieken.

Kaat werkt oplossingsgericht en focust zich op het in beweging brengen van veranderingsprocessen. Positiviteit en mildheid zijn hierbij steeds belangrijk, zet zoals aan de slag gaan met concreet huiswerk.

Doelgroep: jongeren, volwassenen, koppels

Aanbod:

Individuele of relationele seksuologische begeleiding, sekscounseling en sekstherapie. Onderwerpen die hierbij behandeld kunnen worden: pijn bij het vrijen, vaginisme, verschil in libido, verwerken van ontrouw, seksverslaving, fetisj (parafilie), pornoafhankelijkheid, verschillende seksuele voorkeuren, seksuele sleur, worsteling met seksuele geaardheid, genderissues… .

Relationele psychologische begeleiding. Onderwerpen die hierbij behandeld kunnen worden: communicatieproblemen, het verwerken van emotionele en/of fysieke ontrouw, problemen met het vertrouwen van de partner, naast elkaar gaan leven, lege-nest-syndroom, elkaar kwijt zijn geraakt door de drukte van het runnen van een gezin, andere (emotionele)- behoeftes, …

Individuele psychologische begeleiding bij burn-out, terug aan het werk gaan na psychische problemen, stress, negatief zelfbeeld, zicht krijgen op eigen emoties en  identiteitsontwikkeling (wat wil ik?).

In de therapie wordt ook gebruik gemaakt van kort oplossingsgerichte therapeutische technieken en Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

Bijkomende informatie:

  • Lid van BFP (Belgische Federatie van Psychologen), VVKP (Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen) en VVS (Vlaamse Vereniging van Seksuologen).
  • Erkenningsnummer van de Psychologencommissie: 862110532.
  • 2011: verschijning boek “Het schaamhaarboek” (Standaard Uitgeverij).

2012: verschijning “Het borstenboek” (Standaard Uitgeverij).

2013: verschijning boek “Met drie in bed – Tips en tricks van de seksuologe” (uitgeverij Manteau).

Seksuologe bij TV-programma “In Vertrouwen” op Vitaya.

2015: verschijning boek “Boek der lusten. Zin in jezelf, je lief en je bed.” (uitgeverij Manteau).

Contact:

Tel: 0474-67 65 69 (enkel sms’jes)

E-mail: kaat.bollen@de-meiboom.be