Stefanie Kempeneers

Kempeneers Stefanie

Klinisch psychologe
Stefanie is sinds 2010 werkzaam in een MPI, waar zij ondersteuning biedt aan adolescenten en volwassenen met ernstige meervoudige beperkingen.

De voorbije jaren heeft Stefanie zich bijgeschoold in de neuropsychologie, de schematherapie, Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

Doelgroep: 
Adolescenten, volwassenen, gezinnen en ouderen

Aanbod: 
Individuele psychologische begeleiding bij emotionele problemen, moeilijkheden in verband met zelfbeeld en identiteit, rouwverwerking, burn-out, depressie.

Individuele psychologische begeleiding bij fertiliteitsproblemen. De focus kan hierbij onder meer liggen op het versterken van de draagkracht van wensouders (individueel of als koppel), psycho-sociale ondersteuning tijdens fertiliteitsbehandelingen, zelfzorg en omgaan met rouw- en verliesverwerking (o.a. bij zwangerschapsverlies, onvervulde kinderwens).

Individuele psychologische begeleiding bij o.a. neurologische problemen ten gevolge van een niet-aangeboren hersenletsel of bepaalde ziektebeelden, geheugenproblemen en psychomotorische revalidatie.

In de therapie wordt vooral gewerkt volgens ACT, waarbij de focus ligt op bewuster leven, leren omgaan met moeilijkheden in je leven zodat deze niet in de weg staan van wat je leven rijk en waardenvol maakt. Technieken vanuit de schematherapie en de gedragstherapie in het algemeen worden gebruikt ter aanvulling.

Bijkomende informatie:
Lid van de VVKP (Vlaamse Vereniging van Klinische Psychologen) en BFP (Belgische Federatie  van Psychologen).
Lid van de VVSP (Vlaamse Vereniging van Sport Psychologie).
Erkenningsnummer van de Psychologencommissie: 862110938.

Contact:
Tel: 0485-41 53 06
E-mail: stefanie.kempeneers@de-meiboom.be